Hoger beroep Ahold-zaak weer van start

Het hoger beroep in de strafzaak tegen drie ex-bestuursleden en een voormalig commissaris van Ahold gaat maandag na het zomerreces weer van start. De komende weken worden de verdachten in het 'grootste boekhoudschandaal in de Nederlandse geschiedenis' verhoord voor het gerechtshof in Amsterdam, schrijft de Gelderlander maandag.

Voormalig financieel topman Michiel Meurs bijt maandag de spits af. Het zal de eerste keer zijn dat Meurs bij de behandeling van het hoger beroep is. Later in september en oktober volgen ook de verhoren van oud-topman Cees van der Hoeven en oud-bestuurder Jan Andreae en ex-commissaris Roland Fahlin.

De rechtbank veroordeelde de drie bestuurders in mei 2006 tot voorwaardelijke celstraffen wegens hun aandeel in de fraudezaak die Ahold in 2003 deed wankelen. Ze kregen ook boetes opgelegd tot 225 duizend euro. Ex-commissaris Fahlin werd vrijgesproken. De overige drie willen ook vrijspraak. Het Openbaar Ministerie (OM) eist juist onvoorwaardelijke celstraffen. Het hof doet naar verwachting op zijn vroegst in december uitspraak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!