Hoogtijdagen voor lcd-tv

Lcd-televisies vliegen de schappen uit. Dit jaar wordt een recordverkoop verwacht van 1,7 miljoen, tegenover 1,3 miljoen in 2007. Tot en met oktober was sprake van een explosieve groei. November was minder, maar deze maand is de verkoop tot dusver zonder meer goed. Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK.

In tegenstelling tot andere landen zit de verkoop van consumentenelektronica in Nederland dit jaar nog in de lift. “Ondanks de negatieve omzetontwikkeling sinds juli eindigt dit jaar met een plus van twee procent", zegt marktonderzoekster Barbara Schouten van GfK. Als naar aantallen verkochte producten wordt gekeken, is de stijging door het prijsverval nog veel groter. “In de week van sinterklaas gingen de verkopen zelfs heel erg omhoog.” Behalve televisies gingen ook grotere aantallen digitale camera’s, mp3-spelers en camcorders over de toonbank. Andere verkoophits zijn digitale fotolijstjes en apparatuur om video en andere media van de pc naar de televisie te sturen.

Dat de retail desondanks klaagt, komt door de enorme prijsdalingen. Een platte televisie kost dit jaar gemiddeld 834 euro tegen 931 euro in 2007, zo blijkt uit cijfers van GfK over de periode van januari tot oktober. Bij digitale compactcamera’s daalde de prijs van 205 euro naar 175 euro, bij digitale spiegelreflexcamera’s van 796 euro naar 653 euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!