Importheffing op Chinese moertjes

Bouwmarkten verwachten komend jaar een grote toeloop op schroeven, bouten en moeren. De Europese Commissie wil een importheffing op Chinese ijzerwaren van 87 procent instellen waardoor de Nederlandse klusser straks in totaal tientallen miljoenen euro’s per jaar extra moeten betalen voor ijzeren bevestigingsmaterialen.

Uiteindelijk zal de importheffing geheel naar de consument worden doorberekend, waardoor een bakje schroeven bijna het dubbele kan gaan kosten. Volgens de Raad Nederlandse Detailhandel gaat het in Nederland om een aanzienlijke markt en wordt jaarlijks voor ongeveer veertig miljoen euro besteed aan circa 4000 miljoen van deze bevestigingsmiddelen.

“We denken dat vooral de fervente klusser in de aanloop naar februari, wanneer het definitieve besluit valt, stevig schroeven, bouten en moeren zal inslaan”, zegt secretaris Pieter Walraven. Volgens de Nederlandse winkeliers zal de importheffing uiteindelijk vooral voordelen opleveren voor de Europese Unie, die er honderden miljoenen euro’s extra aan belastingen mee gaat binnenhalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!