Autoverkopen Europa blijven stijgen

De Europese verkoop van nieuwe personenauto's is in september verder gestegen. Dankzij slooppremies in meer dan tien Europese landen werden er vorige maand ruim zes procent meer nieuwe auto's verkocht dan een jaar eerder. Er gingen in totaal bijna 1,4 miljoen nieuwe auto's over de toonbank, zo meldt Nu.nl.

Over de eerste negen maanden is het beeld niet zo florisant blijkt uit donderdag gepubliceerde gegevens van ACEA, de Europese brancheorganisatie van autofabrikanten. Over deze periode is er sprake van een daling van bijna zeven procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Met name in Duitsland stegen de verkopen vorige maand flink. Daar viel een verkoopstijging van 21 procent te noteren in vergelijking met vorig jaar. In Nederland nam de verkoop met bijna achttien procent af. IJsland bungelde onderaan met een halvering van de verkopen.

Er is een groot contrast tussen de West-Europese automarkt en die van de nieuwe EU-landen. In de West-Europese landen stegen de verkopen in september met bijna tien procent. Dit is de grootste procentuele stijging sinds 1999. In absolute aantallen lagen de verkoopcijfers nog altijd onder die van 2002.

In EU-landen nam de autoverkoop door de economische crisis verder af. Er werd een daling van ruim 36 procent in september ten opzichte van een jaar eerder geconstateerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!