Esprit mogelijk uit VS en Canada

Modemerk Esprit maakt zich op voor een mogelijk vertrek uit het land waar het ruim veertig jaar geleden werd opgericht. Dit schrijven diverse internationale media op basis van anonieme bronnen. Esprit zou op zoek zijn naar een koper voor zijn activiteiten in de Verenigde Staten en Canada. Het merk werd in 1968 opgericht in San Francisco en heeft meer dan negentig winkels in Noord-Amerika. Het hoofdkantoor huist in het Duitse Ratingen.

Uit het laatste financiële rapport bleek dat Esprit Noord-Amerika in de eerste helft van het gebroken boekjaar een omzetgroei heeft geboekt van elf procent naar 657 miljoen Hongkong dollar (58 miljoen euro). Daar tegenover staat dat de identieke omzet (omzet bij winkels die langer dan een jaar open zijn) daalde met 4,9 procent. In Europa bedroeg deze daling 'slechts' 1,7 procent.

Esprit opende dertien nieuwe vestigingen in de VS en Canada gedurende het eerste halfjaar waarmee het totaal eind december op 95 winkels stond. Wereldwijd heeft Esprit ruim 1150 winkels en twaalfduizend verkooppunten. Noord-Amerika is met 3,7 procent van de totaalomzet een relatief kleine markt voor het concern.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!