'Ahold in de markt voor Carrefour België'

Ahold zou de Belgische winkels van supermarktketen Carrefour willen overnemen. Dat stelt supermarktexpert Gerard Rutte tegen RetailNews, op basis van bronnen in de markt.

In 2012 dook voor het eerst het gerucht op dat Ahold naar een overname van Carrefour-winkels kijkt. De Belgische filialen golden als optie voor het Nederlandse retailconcern, na de verkoop van zijn belang in de Scandinavische retailer ICA voor 2,5 miljard euro.

Ahold beschikte destijds nog over een handvol winkels in België. Inmiddels is het winkelbestand gegroeid naar meer dan twintig filialen. De uitbreiding bij onze zuiderburen gaat echter te langzaam, stelt Rutte. "Ahold heeft voldoende cash voor een overname." Carrefour België is volgens hem een prima kandidaat om de uitbreiding in België te versnellen, omdat de formule ‘weinig stevig is, werkt met franchisers en de afgelopen jaren al flink heeft lopen rommelen met zijn positionering en het winkelbeeld’.

Daarnaast lijkt Carrefour zich meer op thuisland Frankrijk te gaan richten, stelt hij. Zo maakte Carrefour onlangs kenbaar discountformule DIA in Frankrijk te willen kopen. “En internationaal gaat het niet crescendo”, stelt Rutte.

De supermarktexpert wil niet prijsgeven waar zijn informatie over de overname van Carrefour België op gebaseerd is. “Maar drie maanden voor Ahold bol.com overnam, wist ik dat ook al te melden.”

Ahold laat weten niet op geruchten over eventuele overnames te reageren. Het Nederlandse retailconcern heeft als doelstelling om eind 2016 over vijftig winkels in België te beschikken. “Dat staat nog steeds”, zegt hoofd externe communicatie Tim van der Zanden. “We zijn tevreden over de activiteiten van Albert Heijn in België. Ook bol.com behaalt er goede resultaten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!