Amazon mag drones testen

De Federal Aviation Administration (FAA) heeft Amazon toestemming gegeven om zijn bezorgdrones in het openbaar te testen. Dit heeft de Amerikaanse luchtvaartinstantie donderdag bekendgemaakt.

De webwinkelreus diende afgelopen juli al een verzoek in, maar kreeg tot afgelopen donderdag nog geen toestemming omdat de FAA zich zorgen maakte om de veiligheid van burgers. De instantie presenteerde in februari een voorstel om commercieel gebruik van drones te reguleren. Omdat Amazon voldoet aan de voorgestelde restricties mogen zij hun drones nu gaan testen. De webwinkel wil drones inzetten om pakketjes naar de consument te transporteren.

Amazon mag zijn drones overdag testen, waarbij ze niet hoger dan 122 meter mogen vliegen. De drone mag alleen bestuurd worden door een privépiloot met een geldig vliegcertificaat die het toestel altijd in zijn of haar zicht moet houden.

Ook Google en GeoPost experimenteren met dronebezorging. Daarnaast hield de Chinese e-commercegigant Alibaba in februari een driedaagse pilot waarbij bestellingen via drones werden bezorgd. Voor Alibaba is deze bezorgmethode een manier om de gefragmenteerde en onderontwikkelde logistieke infrastructuur in China te vermijden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!