​IKEA werkt aan 'keuken van de toekomst'

IKEA toonde op de Design Week in Milaan zijn visie op de keuken van de toekomst. Deze heeft volgens het woonwarenhuis een werkblad met verschillende functies. Zo dient het blad onder meer als weegschaal, kookhulp en gasfornuis.

Het slimme werkblad vervangt volgens IKEA de traditionele eettafel en het werkblad zoals we dat nu kennen. Boven het blad hangt een camera met ingebouwde projector. Deze projecteert informatie op het werkblad. Zo geeft het werkblad snijadvies en toont het met lijnen en bewegingen hoe een groente het best klein gemaakt kan worden. De camera werkt daarnaast samen met sensoren in het werkblad. Deze meten de gewichten en maten van de items die zich op het werkblad bevinden. Deze gegevens worden vervolgens door de projector op het blad geprojecteerd.

Het blad is zo geprogrammeerd dat het daarnaast ingrediënten op het werkblad projecteert die passen bij de al op het blad liggende ingrediënten. Daarbij kijkt het systeem naar wat de gebruiker al in huis heeft. Dit wordt bijgehouden middels RFID-chips in de koelkast en voorraadkast.

Tot slot kunnen gebruikers hun kooksessies ook opnemen. Deze opnames kunnen zij opslaan voor eigen gebruik, maar ook delen via social media.

Reacties