​'Primark met staatssteun naar Tilburg'

Klépierre, IEF en Royalton Hill hebben bij de Europese Commissie een klacht ingediend tegen de gemeente Tilburg. De vastgoedpartijen stellen dat er 'ongeoorloofde staatssteun' is verleend voor de komst van Primark. Een van hen sleept de gemeente in een kort geding voor de rechter.

De drie vastgoedpartijen tekenen protest aan tegen een overeenkomst die de gemeente heeft gesloten met Van de Ven Bouw en Ontwikkeling over de herontwikkeling van het voormalig stadskantoor 3 tot winkelruimte, die aan Primark is toegewezen. Daarbij geeft Tilburg de garantie de grond voor maximaal 6,7 miljoen euro terug te kopen als de benodigde omgevingsvergunning niet wordt verkregen, meldt Het Financieele Dagblad.

In de brief aan de Europese Commissie stellen de klagers dat concurrenten van Van de Ven niet op vergelijkbare wijze worden gesteund bij de ontwikkeling van hun winkelpanden. De gemeente heeft deze afspraken volgens hen alleen gemaakt omdat de ontwikkelaar anders af zou zien van het project. Daarnaast zou Van de Ven de door de gemeente gemaakte plankosten, mogelijke planschade en de verplichte parkeerbijdrage niet hoeven te betalen.

De gemeente zelf ontkent dat er sprake is van ongeoorloofde staatssteun, nadat daarover advies is ingewonnen bij een advocaat. Ook de ontwikkelaar stelt zich aan de wet- en regelgeving te houden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!