​Samsung brengt contactloze betaaldienst naar Europa

Europese klanten met een smartphone van Samsung kunnen binnenkort contactloos betalen in winkels. Shoppers dienen daarnaast te beschikken over een betaalpas van Maestro of creditcard van Mastercard.

Het technologieconcern breidt voor de lancering zijn samenwerking met Mastercard uit. Het zogenoemde Mastercard digital enablement service-platform wordt hiervoor ingezet. Dit platform werkt met tokentechnologie om de transacties via Samsung Pay tot stand te laten komen. Shoppers kunnen vervolgens via de Samsung Pay-service hun betaalpas activeren.

Samsung is momenteel in overleg met banken en andere partners om de betaaldienst naar het Europese continent te brengen. Wanneer Samsung Pay exact beschikbaar komt in Europa, is nog niet bekend. Deze zomer wordt de betaaldienst eerst geïntroduceerd in de Verenigde Staten en Zuid-Korea.

Contactloos betalen raakt steeds meer ingeburgerd in ons land. Volgens Mastercard groeit het aantal contactloze transacties in ons land het snelst van heel Europa. Onder meer H&M, Blokker en Jumbo faciliteren de betaalmethode in hun winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!