​Tesco verkoopt Koreaanse supermarktdochter

Tesco verkoopt zijn Zuid-Koreaanse supermarktketen Homeplus om zijn schuldenlast te verlichten. “Met de verkoop kunnen we significante vorderingen maken bij het beschermen en versterken van onze financiële balans”, aldus ceo Dave Lewis.

De Britse retailer waardeert Homeplus op 4,2 miljard Britse pond (5,7 miljard euro), tegen een bod van vier miljard pond. Tesco heeft voor de verkoop overeenstemming bereikt met een consortium van beleggers onder leiding van private equity-firma MBK Partners. Na goedkeuring van de aandeelhouders en de Koreaanse toezichthouder wordt de verkoop naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar afgerond.

Homeplus telt 1075 winkels en 139 winkelcentra in Zuid-Korea. Lange tijd werd de keten gezien als strategisch onderdeel van de toekomst van Tesco, weet The Guardian. Nadat de Koreaanse overheid de openingstijden beperkte om kleinere retailers te beschermen, liepen de winstcijfers echter terug.

Tesco zit in zwaar weer. De retailer boekte in 2014 een verlies van bijna 6,4 miljard pond, het grootste verlies in zijn bestaan. Tesco kampt met een prijzenslag met branchegenoten als Asda en Sainsbury's, terwijl aan de onderkant van de markt discountketens Aldi en Lidl oprukken. Daarnaast kampt de retailer met de naweeën van een boekhoudschandaal dat vorig jaar aan het licht kwam.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends