'Nederland omarmt contactloos betalen'

Nederland is het snelst groeiende land binnen de eurozone als het gaat om contactloos pinnen. Het aantal contactloze betalingen in ons land groeide in het tweede kwartaal van dit jaar met 75 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor. Dat blijkt uit de laatste cijfers van betaalbedrijf MasterCard.

Ten opzichte van een jaar terug groeide het aantal contactloze betalingen in Nederland met meer dan duizend procent. Dat is meer dan in ieder ander land in de eurozone. De gemiddelde groei van het aantal contactloze betalingen ligt in deze regio op bijna 170 procent.

“De groei in ons land is enorm, er zijn dit jaar in Nederland al bijna evenveel contactloze transacties gedaan als in het hele Verenigd Koninkrijk”, aldus countrymanager Arjan Bol. De lijst met winkels en horecagelegenheden die deze betaalmethode accepteren blijft volgens hem groeien, omdat zij baat hebben bij kortere rijen bij de kassa.

Inmiddels is bijna de helft van alle bankpassen in ons land geschikt voor contactloos betalen. Daarnaast is een op de drie betaalautomaten uitgerust met de benodigde technologie, bijna drie keer zoveel als een jaar eerder.“Wij zien dat de groei nu vooral wordt aangejaagd door de retailer”, aldus een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends