​Tilburg verdeeld over nieuw winkelrondje

De coalitie in Tilburg staat achter de plannen om een nieuw winkelgebied te realiseren, waar Primark deel van uitmaakt. Veel grote winkelketens, zelfstandige ondernemers en vastgoedeigenaren zijn echter tegen dit nieuwe winkelrondje, meldt het Brabants Dagblad.

Wethouder Erik de Ridder wil aan het Stadhuisplein 6600 vierkante meter reserveren voor de Ierse modeketen, maar ook 5500 vierkante meter creëren voor nieuwe winkels en een grotere winkel op de plek van modezaak Max. “Veel winkeliers zijn wel voor de komst van Primark, maar tegen winkels onder het stadskantoor”, aldus raadslid Hans Smolders en raadscommissielid Marjet Pals (lijst Nell Schoenmakers) op grond van een snelle peiling onder winkeliers in het centrum en het dwaalgebied.

Onder meer V&D, H&M, Sacha, Wereldhave en Royalton spraken zich al uit tegen het nieuwe winkelrondje. Volgens de tegenstanders is een grootscheepse verbouwing in het Tilburgse centrum architectonisch niet verantwoord, slecht voor het groen in de binnenstad en zorgt het voor meer leegstand.

“Het gezond verstand verliest van de politieke realiteit”, aldus Smolders na de steun van de coalitie voor de plannen. Een motie van zijn en drie andere partijen om alleen winkels aan de noordkant onder het stadskantoor te plaatsen maakt volgens het Brabants Dagblad echter geen kans.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!