​‘Polarisatie in winkelvastgoed neemt verder toe’

De tweedeling in prijs tussen populaire en minder populaire winkellocaties gaat verder groeien. Dat voorspelt vastgoedeigenaar Vastned in zijn kwartaalupdate.

Retailers kijken steeds kritischer of de plek van een pand past bij hun imago en willen alleen nog de beste locaties huren. Hierdoor stijgen de huurprijzen van panden in deze straten. Voor een Utrechts pand van schoenenlabel Timberland kon Vastned bijvoorbeeld de huur met 35 procent verhogen.

Vastned sloot in de eerste negen maanden van dit jaar twintig huurcontracten voor 2,9 miljoen euro af voor de zogenoemde premium city highstreetshops. De huren lagen daarbij gemiddeld 33,5 procent hoger. “We zijn positief over zowel verdere huur- als waardeontwikkeling van de high street shops in deze winkelstraten”, aldus ceo Taco de Groot. De vastgoedpartij zet daarom zijn strategie gericht op groei van deze locaties voort.

Ondanks de prijspolarisatie en de vraag naar de beste winkellocaties werden in dezelfde periode 63 huurcontracten getekend voor high street shops in kleinere plaatsen. Zo tekende Rituals voor een pand in Mechelen en Amersfoort. De verhuringen van de locaties in kleinere steden gingen echter gepaard met een gemiddelde huurverlaging van 17,3 procent.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends