​Marktplaats rust app uit met chatfunctie

Kopers en verkopers op Marktplaats kunnen vanaf begin volgend jaar in de app met elkaar chatten. De chatfunctie komt uiterlijk in februari beschikbaar voor particulieren. Dat laat general manager Benelux Olivier van Duijn weten aan RetailNews.

Marktplaats’ in-app messaging stelt consumenten in staat een vraag te stellen aan de verkoper, die op zijn beurt direct kan reageren. “We hebben goede hoop dat dit de transactie versnelt”, aldus Van Duijn.

De uiteindelijke transactie vindt nog altijd buiten het platform plaats. Van Duijn liet eerder in RetailTrends al weten te werken aan een eigen afrekenmodule. “We testen momenteel meerdere scenario’s, waaronder een ‘buy now-functie’.”

Het is volgens de general manager echter nog onduidelijk of de transactie in de toekomst óp of buiten Marktplaats gaat plaatsvinden. “In essentie maakt dat voor ons niet uit, zolang de transactie maar plaatsvindt. Maar het is logisch om de transactie dichterbij te brengen.” Marktplaats heeft volgens Van Duijn al ervaring opgedaan met het afhandelen van transacties dankzij de overname van Nieuweautokopen.nl eerder dit jaar.

Van Duijn vertelt op RetailWatching meero ver de recente en toekomstige ontwikkelingen van Marktplaats.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends