​Amazon komt met betalingstermijnen

Britse consumenten kunnen grote aankopen bij Amazon voortaan in maandelijkse termijnen aflossen. De nieuwe dienst Amazon Pay Monthly is beschikbaar voor transacties met een waarde van meer dan vierhonderd Britse pond (544 euro).

Amazon hanteert een rentetarief van 16,9 procent. Consumenten kunnen het aflossen uitsmeren over twee tot vier jaar, afhankelijk van de transactie. Alleen producten van Amazon zelf komen in aanmerking voor betalen in termijnen. Derden die via e-commerceplatform artikelen verkopen, kunnen de dienst niet aanbieden.

Consumenten die de aflossingsoptie hebben geselecteerd in de check-outfase kunnen vervolgens gelijk verder winkelen. Daardoor ervaren ze geen onderbreking in de customer journey, hoopt de e-commercegigant.

Marktkenners beschouwen de dienst volgens The Guardian als disruptief, omdat Amazon er nieuwe klanten mee kan trekken en een onderscheidende factor heeft ten opzichte van gevestigde fysieke retailers. Groot-Brittannië is het eerste land waar Amazon de dienst aanbiedt. In de Amerikaanse thuismarkt kunnen consumenten op krediet kopen met een zogenoemde Amazon store card.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends