Pakketjes via drones naar Chinees platteland

Inwoners van China die op het platteland wonen kunnen hun bestellingen per drone laten bezorgen. Webwinkel JD.com is gestart met het bezorgen via drones aan de ruim zeshonderd miljoen Chinezen die in deze gebieden wonen.

De haast die de online retailers hebben met het zo snel mogelijk bereiken van het Chinese platteland toont het belang van dit gebied aan. Het overgrote deel van de omzet komt momenteel nog uit de dichtbevolkte gebieden als Guangdong, Jiangsu en Zhejiang, maar de grootste groei komt uit de moeilijk te bereiken binnenlanden.

Alibaba liet eerder deze maand al weten Bejing als toegangspoort te gaan gebruiken om de vierhonderd miljoen Chinezen op onderontwikkelde plekken te bedienen. JD.com gaat daarin zelfs zo ver dat het programma’s is gestart om de mensen op die plekken uit te leggen hoe zij online kunnen winkelen. De webwinkel bracht afgelopen jaar 150 duizend mensen in onderontwikkelde gebieden op de been om hun buren, op commissiebasis, te helpen bij het doen van online aankopen.

Het bezorgen via drones is volgens de retailer de laatste stap in dit proces. JD.com is eind 2015 begonnen met het bezorgen via drones. Het platteland van China staat bekend om de slechte bereikbaarheid en staat van de wegen. “Een drone gaat dit probleem uit de weg”, aldus een woordvoerder van JD.com.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!