​Veiligheidskeurmerk voor webwinkels

WebwinkelKeur lanceert een security scan voor webwinkels. Hiermee controleert het keurmerk online shops op kwetsbaarheden, malware en bereikbaarheid.

Webwinkelkeur noemt het nieuwe keurmerk een logische stap. “Op je computer staat normaal gesproken een virusscanner, maar wie controleert de beveiliging van je webwinkel?”, aldus oprichter Marcel Landeweerd tegenover Webwinkel Weblog. Daarbij noemt hij met name de hoge risico’s voor ondernemers met een webwinkel. “Zij zijn zelf verantwoordelijk voor de schade die ontstaat bij bezoekers en kunnen in zo’n geval flinke boetes ontvangen.”

De software achter het nieuwe keurmerk scant dagelijks de website, op zoek naar beveiligingsrisico’s. Hierbij kijkt de scanner niet alleen naar kwetsbaarheden en malware, maar houdt deze ook in de gaten wanneer de webwinkel offline is. Volgens Landeweerd zijn veel webwinkels soms korte tijd offline, zonder dat de ondernemer het zelf doorheeft. Dit zorgt ervoor dat zij potentiële orders mislopen.

Bij de security scan hoort ook een label. Deze kan door consumenten worden gezien als een keurmerk voor websitebeveiliging. Bezoekers kunnen klikken op de afbeelding om de echtheid te controleren en krijgen informatie waarop gecontroleerd wordt.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!