​Amazon gaat binnen twee uur leveren in Berlijn

Amazon huurt een pand aan de Kurfürstendamm, de grootste winkelboulevard van Berlijn. De Amerikaanse etailer wil het gebouw inrichten als magazijn, om een twee uurslevering mogelijk te maken. Dat meldt de Duitse krant Die Welt.

In het magazijn worden meer dan tienduizend artikelen opgeslagen. De eerste bezorgingen kunnen al in mei plaatsvinden. Daarvoor doet Amazon in eerste instantie een beroep op koeriersdiensten die al in de Duitse hoofdstad actief zijn. De snelle bezorgdienst komt zes dagen per week beschikbaar en kent twee shifts per dag.

Amazon doet voor zijn bezorging in Duitsland nu vooral een beroep op DHL. De etailer wil echter steeds minder afhankelijk worden van externe logistieke dienstverleners. Zo werd onlangs bekend dat Amazon in zijn thuisland meerdere vliegtuigen heeft geleased.

De snelle bezorgdienst in Berlijn heeft veel weg van het initiatief in Manhattan. Daar huurde Amazon een magazijn om zijn Prime-members binnen twee uur van toiletpapier of een flatscreen-tv voorzien. Lees op RetailWatching meer over het magazijn van Amazon in het centrum van New York.


Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends