​Lesara verkozen tot snelst groeiende tech startup

​Lesara verkozen tot snelst groeiende tech startup

Lesara heeft zijn omzet de afgelopen twee jaar met liefst 7950 procent zien toenemen. Daarmee is de Duitse online modeverkoper de snelst groeiende tech startup van Europa, zo oordelen vaktijdschrift The Next Web en betaalprovider Adyen.

Lesara kreeg de bijbehorende award uitgereikt tijdens de conferentie van The Next Web in Amsterdam. “Deze prijs laat zien dat we op de goede weg zijn en dat klanten in heel Europa onze service waarderen”, stelt oprichter en ceo Roman Kirsch.

Lesara is inmiddels in 23 landen actief, waaronder in Nederland. Sinds de introductie in juni vorig jaar heeft de etailer naar eigen zeggen al meer dan honderdduizend klanten bediend. In Europa heeft Lesara meer dan een miljoen klanten. De online modeverkoper wil zijn omzet dit jaar ruimschoots verdubbelen.

De Duitse etailer ziet zichzelf als een pionier op het gebied van ‘agile retail’. Door middel van datagedreven trendanalyses, direct contact met producenten en een geoptimaliseerde logistiek denkt Lesara trendproducten sneller en goedkoper te kunnen verkopen.

De top vijf van snelst groeiende tech-startups bestaat met Foodpanda, Bonaverde, FinanceFox en Movinga volledig uit Duitse bedrijven. De hoogst genoteerde Nederlandse tech startup is Tiqets. Het platform voor tickets voor museums, attracties en entertainment staat op een negende plek.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends