Financiële problemen voor Amsterdamse foodhal

Financiële problemen voor Amsterdamse foodhal

Ondernemers in World of Food in Amsterdam Zuidoost maken zich zorgen over de verhoging van de contributie en servicekosten. Doordat de kosten voor de foodhal hoger uitvallen dan voorzien, moeten de ondernemers duizend euro per maand extra betalen, meldt Het Parool.

Vooral de stookkosten in de parkeergarage zijn een stuk hoger dan verwacht. World of Food kampte eerder al met financiële problemen toen verschillende installaties niet werkten, kort na de start een jaar geleden. De kosten die daardoor gemaakt werden leidden tot een begrotingstekort van ruim drie ton.

World of Food telt 25 ondernemers, die zijn verenigd in een coöperatie. Ontwikkelaar Lingotto heeft voorgesteld nieuwe huurcontracten af te sluiten met individuele ondernemers in plaats van met de coöperatie. Ook wil de mede-initiatiefnemer structureel een professioneel management in de foodhal.

World of Food is de tweede foodhal in Amsterdam, nadat in 2014 al De Foodhallen zijn deuren opende. Deze zomer komt er een derde foodhal in Amsterdam. Lees meer over de opkomst van foodhallen in Nederland op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!