​Betalen via smartphone in België

​Betalen via smartphone in België

Het is vanaf deze zomer in de meeste Belgische winkels mogelijk om met de smartphone te betalen. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de SmartPay-oplossing van ontwikkelaar Worldline.

In totaal zijn er vorige week 130 grote retailers uitgerust met deze betaaloplossing. De winkels van onder meer Krëfel, A.S.Adventure, Inno en een aantal filialen van Delhaize beschikken over de nieuwe technologie. In de komende maanden wordt de dienst ook uitgerold in de winkels van JBC, Quick, Decathlon, Menatam (Kitchen Market), Veritas en de resterende Delhaize-vestigingen.

Betaaloplossing SmartPay werkt op basis van de Bancontact-app, die toegankelijk is voor alle Belgische consumenten. Afrekenen vindt plaats door het scannen van een QR-code, die vervolgens alleen nog bevestigd hoeft te worden.

Retailers kunnen de betaaloplossing integreren in samenwerking met Worldline. Activatie van SmartPay is gratis en de transactiekosten voor mobiel betalen zijn dezelfde als die voor het betalen via bankpas of creditcard.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends