Failliet MS Mode sluit deuren

Failliet MS Mode sluit deuren

Alle 130 winkels van MS Mode in Nederland worden per direct gesloten. De modeketen van Roland Kahn werd donderdagmiddag officieel failliet verklaard door de rechtbank.

Het sluiten van de winkels is het gevolg van een conflict tussen de bewindvoerders en de Rabobank over de verdeling van de winkelomzet, meldt bewindvoerder Frits Kemp aan Het Financieele Dagblad. De bank int volgens hem, sinds vorige week uitstel van betaling werd aangevraagd, alle omzet van de modeketen. “Daarmee eet één schuldeiser de hele ruif leeg.”

Een laatste poging om eruit te komen met de huisbank van de modeketen is donderdagochtend op niets uitgelopen. De kans op een doorstart is door het sluiten van de winkels flink afgenomen, zegt Kemp.

Rabobank zou kort voor het aanvragen van surseance hebben bedongen dat zij alle omzet mocht innen. De directie van MS Mode heeft daarvoor getekend, maar wel met de afspraak dat de bank daarna met de bewindvoerders zou praten over ‘een redelijke kostenbijdrage'. Eerder meldde bewindvoerder Cees de Jong nog aan NRC dat de bank inmiddels een 'substantieel deel' van de omzet zou afdragen.

Hoewel het donderdag aangevraagde faillissement alleen voor de Nederlandse tak geldt, worden ook de buitenlandse onderdelen geraakt. Zij worden bevoorraad door de Nederlandse vennootschap, maar daar komt nu niets meer van terecht. Ondanks het sluiten van de winkels, wil Kemp nog een poging wagen de keten te verkopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!