​België denkt aan data tegen winkeldiefstal

​België denkt aan data tegen winkeldiefstal

De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon wil dataverzameling inzetten tegen winkeldiefstal. Dat zei de minister toen hij, in het kader van Week van de Veiligheid, enkele winkels bezocht in de Brusselse City 2.

Met de inzet van data minister Jambon het probleem op grote schaal aanpakken. “Bendes verplaatsen zich snel over meerdere steden”, aldus Jambon. “Ik wil alle data verzamelen om patronen te ontdekken.” De minister bekijkt samen met Comeos, de Belgische federatie van handel en diensten, hoe zij dit aan kunnen pakken.

Dieven kunnen volgens ceo Dominque Michel van Comeos momenteel worden bestraft via administratieve boetes of snelrecht. Beide methodes worden te weinig toegepast, stelt hij. “We vragen eigenlijk vanuit de sector dat investeringen in veiligheid afgetrokken kunnen worden, wat in België niet mogelijk is, en dat we systematisch mensen in winkels mogen controleren.”

Het werkbezoek van de minister komt voort uit Comeos’ Week van de Veiligheid. Deze is dit jaar voor het eerst georganiseerd. De week stond in het teken van winkelcriminaliteit. Jaarlijks verliezen winkeliers in België één miljard euro door winkeldiefstallen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!