​‘Amazon ziet ruimte voor tweeduizend supermarkten’

​‘Amazon ziet ruimte voor tweeduizend supermarkten’

Amazon wil de komende twee jaar twintig fysieke supermarktlocaties openen. De Amerikaanse etailer ziet uiteindelijk ruimte voor tweeduizend vestigingen van zijn merk Amazon Fresh in zijn thuisland. Dat blijkt uit documenten die Business Insider heeft ingezien.

De eerste twintig locaties maken onderdeel uit van een pilotprogramma en komen in steden als Seattle, Las Vegas, New York en Miami. Gedurende het experiment gaat Amazon met verschillende formats experimenteren. Tien winkels worden ophaalpunten voor online bestelde boodschappen en de andere helft bestaat uit meer traditionele supermarkten waar klanten met een boodschappenkar kunnen winkelen.

Eerder deze maand onthulde The Wall Street Journal al dat Amazon zich met de opening van gemakswinkels verder wil storten op de supermarktbranche. De nieuwe diensten, intern bekend als Project Como, zouden alleen beschikbaar komen voor klanten van Amazon Fresh. Daarvoor betalen Prime-abonnees momenteel vijftien dollar extra per maand, waarbij ze hun boodschappen nog dezelfde dag thuisbezorgd krijgen.

Amazon opende een jaar terug al een eerste fysieke boekwinkel. Die winkel in Seattle heeft inmiddels een vervolg gekregen in San Diego, terwijl er meerdere openingen op de planning staan.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends