​Ahold Tsjechië onder vuur om lage lonen

​Ahold Tsjechië onder vuur om lage lonen

Medewerkers in de winkels van Ahold Delhaize in Tsjechië hebben de laagste lonen in de branche. Het loon bij supermarktketen Albert ligt net iets boven het minimumloon en veel lager dan bij concurrenten. Dat concludeert vakbond OSPO op basis van loonstroken van zijn vakbondsleden.

OSPO stelt dat het gemiddelde brutoloon van winkelmedewerkers op 12.500 kronen (463 euro) ligt. Ahold Delhaize spreekt zelf van 15.500 kronen (574 euro) voor medewerkers die fulltime werken.

Het retailconcern wijst er bovendien op dat er het hele jaar regelmatig en intensief overlegd wordt gevoerd met vertegenwoordigers van de vakbonden. “Dit jaar hebben we besloten om de salarissen al drie keer te verhogen”, aldus HR-directeur Ctirad Nedbálek. Zo werd eerder dit jaar overeenstemming bereikt over een salarisverhoging van drie procent voor alle medewerkers.

Albert, dat bijna zeventienduizend medewerkers kent in Tsjechië, voert sinds oktober gesprekken over een nieuwe cao. Ospo wil dat het salaris met nog eens vijf procent wordt verhoogd. Ook eiste de vakbond een kersbeloning van duizend kronen. Albert deelt echter vouchers van driehonderd kronen voor de eigen supermarkten uit, stelt voorzitter Renáta Burianová. “Dit is absoluut schandalig”, zegt ze tegen nieuwssite Idnes.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!