​Saturn brengt robot naar de winkel

​Saturn brengt robot naar de winkel

Saturn heeft in zijn vestiging in Ingolstadt een robot neergezet die klanten helpt bij de zoektocht naar producten. Het is voor het eerst dat de elektronicaketen een in-store robot inzet.

Paul, zoals de robot genoemd is, verwelkomt klanten als zij de winkel binnenkomen. Hij vraagt naar welk product ze op zoek zijn en brengt ze vervolgens naar de juiste plek. Op de weg daarnaartoe is het mogelijk om over uiteenlopende onderwerpen met de robot te praten. Voor productadvies moeten klanten nog steeds bij medewerkers terecht.

Paul is een protoype van Care-O-bot, dat oorspronkelijk ontwikkeld was als assistent voor ouderen. De nieuwste generatie robots is echter geschikt voor verschillende zakelijke toepassingen. “Met Paul bieden we onze klanten een ontmoeting met een van de meest geavanceerde robots ter wereld”, aldus chief digital officer Martin Wild van Media-Saturn.

De proef met de robot in Ingolstadt loopt een half jaar, waarna de resultaten worden geëvalueerd. Het is nog niet duidelijk of een uitrol naar andere vestigingen op de planning staat.

Reacties