​Nog geen oplossing voor Groningse ‘zondagsboetes’

​Nog geen oplossing voor Groningse ‘zondagsboetes’

Overleg tussen de Vereniging van Eigenaren (VvE) van winkelcentrum Paddepoel en de ondernemers heeft maandag niet tot een oplossing geleid. Raadslid Anne Kuik van het CDA heeft vierduizend handtekeningen tegen de verplichte zondagsopening overhandigd aan de VvE, schrijft OOG TV.

Het overleg en de handtekeningen hebben de winkeliers niet verder geholpen. De VvE liet weten boetes te blijven uitdelen aan winkels die op zondag hun deuren niet openen. “De vergadering heeft ondernemers en de VvE alleen maar verder uit elkaar gedreven”, reageert de eigenaar van een bloemenzaak.

De politieke partijen CDA, ChristenUnie, SP en Stadspartij steunen de winkeliers. Eind vorige maand bemanden een aantal politici winkels van ondernemers die hun zaak niet op zondag willen openen, zodat zij geen boetes kregen. Raadslid Kuik riep daarnaast het stadsbestuur tevergeefs op te bemiddelen.

Sommige retailers moeten al tienduizenden euro’s betalen, omdat ze hun pand op zondag gesloten houden. De boetes worden opgelegd door de Vereniging van Eigenaren (VvE), die de verplichte koopzondag in het huishoudelijke reglement heeft opgenomen. Ook de winkeliersstichting steunt de verplichte koopzondag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!