Hiermee luidt Adidas een nieuw retailtijdperk in

Hiermee luidt Adidas een nieuw retailtijdperk in

De grootste winkel van Adidas is sinds vrijdag gevestigd in New York. Op de hoek van de iconische Fifth Avenue en 46th Street heeft het sportmerk een vlaggenschip van meer dan vierduizend vierkante meter geopend. De opening luidt volgens Adidas zelf een nieuw tijdperk in als het gaat om de manier waarop consumenten creativiteit en sport in winkels beleven.

De winkel is geïnspireerd op ‘high school stadiums’. Zo kom je via een tunnel de winkel binnen, zijn er tribunes voor het bekijken van live wedstrijden op grote schermen, zijn er geen ‘dressing rooms’ maar ‘locker rooms’ en kunnen klanten producten testen en ervaren op atletiekbanen.

Het winkeldesign heeft verder duurzaamheid als uitgangspunt genomen. Dat betekent dat het originele gebouw zoveel mogelijk in originele staat is behouden, om zo weinig mogelijk nieuwe materialen te hoeven gebruiken. De kledinghangers en mannequins in de winkel zijn gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan, waarvoor is samengewerkt met Parley for the Oceans. Bezoekers van de winkel kunnen daarnaast een bijdrage aan het project van zijn partner om stranden in de Malediven schoon te maken door waterflesjes te kopen.

Klanten kunnen in de winkel verder terecht voor fitnessadvies en sappen en gezondheidssnacks die in samenwerking met Grass Roots Juicery uit Brooklyn zijn ontwikkeld. Verder heeft de flagshipstore een conciërgedienst, wordt er dezelfde dag bezorgd bij hotels en zijn er gepersonaliseerde diensten zoals de analysetool Run Genie. Ook is er een ‘miadidas Studio’ waar klanten hun schoenen en kleding kunnen customizen.