​Zalando voorbij miljard euro in laatste kwartaal

​Zalando voorbij miljard euro in laatste kwartaal

Zalando heeft voor het eerst meer dan een miljard euro omgezet in een kwartaal. De omzet in het laatste kwartaal van 2016 kwam uit op zo’n 1,09 miljard euro, een kwart meer dan een jaar terug. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers die de Duitse modeverkoper dinsdag bekend heeft gemaakt.

De jaaromzet van Zalando komt uit op ruim 3,6 miljard euro, wat een groei van 23 procent betekent. In 2015 tikte de etailer net de drie miljard euro niet aan. De winstgevendheid verbeterde volgens Zalando substantieel: de aangepaste ebitda verdubbelde naar 202 tot 225 miljoen euro bij een marge van 5,6 tot 6,2 procent.

Co-ceo Rubin Ritter spreekt van een succesvol jaar voor Zalando. “We zullen blijven groeien en verder investeren op basis van een steeds betere klantervaring in al onze markten”, stelt hij. Het Duitse bedrijf opent dit jaar onder meer een magazijn in Zweden, om de Scandinavische markt beter te kunnen bedienen.

Het laatste kwartaal van 2016 was volgens een woordvoerder belangrijk voor de Nederlandse markt. Zo ging de personalshoppingdienst Zalon en retourservice ‘Zalando haalt op’ van start. Bij Zalon werken inmiddels veertig stylisten, die zowel mannen als vrouwen van stijladvies voorzien. Verder zijn de eerste reacties op het ophalen van retouren volgens haar positief. “Onze klanten geven aan dat de service hen meer gemak en flexibiliteit biedt.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!