'Misstanden bij Primark in Nederland'

'Misstanden bij Primark in Nederland'

Medewerkers en oud-medewerkers van Primark in Groningen klagen over de arbeidsomstandigheden. Ze spreken onder meer van een hoge werkdruk, intimidatie door leidinggevenden en het negeren van gezondheidsklachten.

RTV Noord schrijft dat zo’n twintig anonieme (oud-)werknemers onafhankelijk van elkaar hun beklag hebben gedaan. Zij vertellen onder meer dat de Ierse modeketen er een handboek met eigen regels op nahoudt, die in strijd zouden zijn met de wet.

Vakbond FNV zegt de afgelopen periode met veel werknemers van Primark van verschillende filialen te hebben gesproken. Ook daar kwamen klachten over de te hoge werkdruk op de winkelvloer naar boven, evenals gesprek aan respect van leidinggevenden en ziekmeldingen die niet geaccepteerd worden. Verder spreekt FNV van het niet toekennen van vakantieaanvragen, oneigenlijk gebruik van camerabeelden, het ontbreken van een ondernemingsraad en problemen met het rooster, doordat geen rekening wordt gehouden met de privésituatie van werknemers.

FNV is 'geschrokken van de aard en omvang van de klachten' en vraagt medewerkers van Primark om een enquête in te vullen. Ook is Primark verzocht om een gesprek, met als doel de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Tegenover RTV Noord heeft de retailer al laten weten geschrokken te zijn van de aantijgingen en de situatie ‘met hoge urgentie’ te onderzoeken.

PvdA-Kamerleden John Kerstens en Tjeerd van Dekken hebben inmiddels Kamervragen gesteld over de onrust bij Primark. Zij dringen er bij minister Lodewijk Asscher op aan dat de Inspectie controles houdt bij de winkel in Groningen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!