UPS mikt met drones op landelijke gebieden

UPS mikt met drones op landelijke gebieden

UPS heeft maandag in Tampa, Florida een test uitgevoerd met dronebezorging. “Deze test verschilt van alles wat we tot nog toe hebben gedaan met drones”, zegt senior vice president global engineering and sustainability Mark Wallace van UPS.

De drone vertrekt vanaf het dak van een UPS-bezorgbusje, levert zelfstandig een pakje af en keert vervolgens terug naar het voertuig. De chauffeur vervolgt intussen zijn route voor andere leveringen. Deze methode werkt volgens Walalce vooral goed in landelijke gebieden, met bezorgadressen die ver uit elkaar liggen. “Door een drone te laten vertrekken van een voertuig om een van deze leveringen uit te voeren, kunnen we dure kilometers besparen.”

De besparing kan volgens UPS oplopen tot vijftig miljoen dollar per jaar, uitgaande van 1,6 kilometer minder rijden per chauffeur per dag. Voor de dronetest werkt de pakketbezorger samen met Workhorse. Op het dak van de bezorgbus, zit een luik waaronder een kooi zit. De chauffeur plaatst het pakje daarin en kan de drone vervolgens met één druk op de knop autonoom naar een vooraf ingesteld adres sturen.

De drone kan een half uur vliegen en maximaal 4,5 kilo dragen. Zo lang hij op het dak van de bus staat, laadt hij op. In tegenstelling tot eerdere tests, laat UPS hiermee naar eigen zeggen in wat drones kunnen betekenen voor ‘niet-dringende thuisleveringen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!