​Albert Heijn opent restaurants in winkels

​Albert Heijn opent restaurants in winkels

Albert Heijn opent de komende maanden in tientallen vestigingen koffiecafés en restaurants. Klanten kunnen daar ter plekke maaltijden consumeren, schrijft Het Parool.

Het restaurant krijgt de naam Deli Kitchen, terwijl het café Bakery Café is gedoopt. De winkel in het Amsterdamse Gelderlandplein wordt vrijdag als eerste van deze concepten voorzien. Winkelpersoneel bereidt in Deli Kitchen onder meer verse pizza’s en salades, waarna klanten kunnen kiezen of ze die meenemen of ter plekke nuttigen.

In zowel Deli Kitchen als Bakery Café komt zitruimte. De koffiecafés komen bij de ingang en bieden ook belegde broodjes. Op korte termijn worden de nieuwe concepten in zeker zes tot zeven andere supermarkten uitgerold, waaronder in Eindhoven en in Food Plaza in Amsterdam.

Niet overal komt zowel een Deli Kitchen als een Bakery Café, zegt bestuurslid Marit van Egmond van Albert Heijn. “Voor elke winkel kunnen we de opzet aanpassen.” Die beslissing hangt af van de grootte en locatie van de supermarkt.

Jumbo start naar verwachting dit jaar met een gecombineerde formule met La Place, waarbij veertig procent van de ruimte uit horeca bestaat. Daarnaast heeft AH’s grootste concurrent restaurants in de vestigingen van zijn Foodmarkt-concept.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends