​Hornbach denkt aan kleine winkels in Nederland

​Hornbach denkt aan kleine winkels in Nederland

Als het Compact-concept van Hornbach succesvol is, komt het ook naar Nederland. De bouwmarktketen denkt dan ‘eerder aan veertig dan aan tien’ van de winkels in ons land, laat topman Albrecht Hornbach weten aan vakblad MIX.

Hornbach experimenteert sinds twee jaar met compactere winkelformaten en heeft inmiddels drie pilotwinkels. Die lopen volgens Hornbach ‘heel goed’, al moet de consument er soms nog aan wennen. “Die rijdt voor grote projecten toch liever naar een grote Hornbach.” Of en wanneer het Compact-concept de grens over gaat, is nog niet bekend.

De dhz-keten onderzoekt in de pilotwinkels of het verkoopvloeroppervlak vervangen kan worden door digitale toepassingen. “Nog steeds complete projecten aanbieden, maar dan op minder vierkante meters”, aldus Hornbach,

Hornbach liet vorige maand nog weten vooral in zijn grote winkelformaten te geloven. Die heeft het naar eigen zeggen nodig, omdat het altijd al zijn producten op voorraad wil hebbe. Hornbach heeft momenteel twaalf winkels in ons land en wil groeien tot 25.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!