'Hoog Catharijne is complementair aan binnenstad’

'Hoog Catharijne is complementair aan binnenstad’

Hoog Catharijne heeft niet als doel om retailers weg te trekken uit de binnenstad van Utrecht. “Dat zien we ook nog weinig gebeuren”, zegt director Menno Overtoom van het winkelcentrum, dat ingrijpend wordt uitgebreid.

De omvang van de retailunits is volgens Overtoom een belangrijk voordeel van Hoog Catharijne ten opzichte van de binnenstad. Zo was Zara voorheen gevestigd in het stadscentrum, maar wilde de modeketen een grotere winkel. “Die ruimte krijg je in de binnenstad niet”, zegt Overtoom. Inmiddels heeft Zara een flagshipstore van 2600 vierkante meter in Hoog Catharijne en is de winkel in de binnenstad gesloten. Binnenkort brengt moederconcern Inditex nog vier formules naar het winkelcentrum.

Veel voorbeelden zoals van Zara zijn er volgens Overtoom niet. Vanuit het vernieuwde Hoog Catharijne moeten bezoekers straks juist nog makkelijker de binnenstad in kunnen lopen. “De gebieden worden veel meer complementair aan elkaar”, zegt Overtoom. Wel is Hoog Catharijne volgens hem aantrekkelijker voor retailers die zich in Utrecht willen vestigen en veel ruimte willen. "Nike was hier anders nooit met een flagshipstore geland."

Lees op RetailWatching meer over de vernieuwing van Hoog Catharijne, waarvan binnenkort een groot deel zijn deuren opent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!