​Blokker verzacht de pijn in België iets

​Blokker verzacht de pijn in België iets

Zeker drie van de 69 winkels die Blokker in België wilde sluiten blijven toch open. De pandeigenaren in Ronse, Poperinge en Evergem hebben ingestemd met een lagere huur, meldt La Libre.

Blokker maakte in februari bekend zijn winkelbestand in België te optimaliseren, om weer winstgevend te kunnen worden. Vakbonden hebben vervolgens alle verhuurders gevraagd om een inspanning te leveren om de winkels open te houden. Dat leverde in drie gevallen succes op, stelt voorzitter Vicky Hendrick van de liberale vakbond.

Sommige pandeigenaren moeten volgens Hendrick nog antwoorden. Het verzoek voor huurverlaging is ook voorgelegd aan Blokker zelf, dat veertig winkels in eigendom heeft. De retailer stelt echter dat de huurprijs meestal al onder het marktniveau ligt.

Blokker heeft zijn omzet in België de afgelopen vijf jaar met twintig procent zien teruglopen. Het operationeel verlies kwam in 2015 uit op vijftien miljoen euro. Vorig jaar valt het verlies naar verwachting nog drie miljoen euro hoger uit. Door de reorganisatie staan zo’n driehonderd banen op de tocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!