​De week in vier analyses

​De week in vier analyses

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vier analyses.

Waarom Hudson’s Bay jaagt op overnames in het retailbloedbad van 2017
Hudson’s Bay houdt de gemoederen hier al enkele maanden bezig, maar ook daarbuiten zijn alle ogen op de Canadese retailer gericht. Juist nu het slecht lijkt te gaan met veel warenhuizen, heeft Hudson’s Bay flinke expansieplannen. “We zien onszelf als een wereldwijde consolidator”, aldus topman Richard Baker.

Lees verder bij Retail Dive: http://bit.ly/2pcxICU.

De ceo van Starbucks onthult de vijf pijlers voor groei op de korte en lange termijn
We moeten er even aan wennen, maar het is niet anders: Howard Schultz is geen ceo van Starbucks meer. Zijn opvolger Kevin Johnson heeft inmiddels zijn eerste praatje met analisten achter de rug. Daarin legt hij de vijf speerpunten van de koffieketen bloot.

Lees verder bij RIS: http://bit.ly/2pGWTBe.

De online boodschappendienst van Marks & Spencer wordt geen eitje
Marks & Spencer wil deze herfst starten met het bezorgen van boodschappen in Groot-Brittannië. De retailer volgt daarmee het voorbeeld van lokale grootmachten als AmazonFresh en Ocado. De bestaande spelers weten: de bezorgmarkt is geen lachertje.

Lees verder bij BBC: http://bbc.in/2pMM5jd.

Vijf redenen waarom de ‘retailapocalyps’ een fout schrikverhaal is
Amerikaanse winkels gaan in rap tempo dicht. De teller dreigt dit jaar uit te komen op meer dan 8.600 winkelsluitingen, volgens een rapport van Credit Suisse. Van winkelsluitingen tot faillissementen en het einde van de retail zoals we het kennen, er worden boeken over volgeschreven. Eén probleem: ze zijn allemaal onzin.

Lees verder bij Forbes: http://bit.ly/2pcz80w.