​Domino’s test robots buiten grote steden

​Domino’s test robots buiten grote steden

Domino’s start binnen enkele weken een pilot met robotbezorging in ons land. De pizzaketen begint met vijf robots die voor één winkel rijden, zegt ceo André ten Wolde in het meinummer van RetailTrends.

Klanten van de deelnemende vestiging kunnen er zelf voor kiezen om hun bestelling wel of niet door de robot te laten brengen. Bij welke winkel gestart wordt, kan Ten Wolde nog niet zeggen. Wel zegt hij dat Amsterdam of een andere grote stad ‘niet waarschijnlijk’ is. “Met het aantal fietsers dat zich daar niet aan de verkeersregels houdt, maken we het onszelf wel erg lastig.” Hij hoopt de robot vooral te kunnen testen met veel korte ritjes rondom het filiaal en over het voetpad.

De pilot start in ieder geval voor de zomer, zegt de ceo. Domino’s wacht nog op definitieve toestemming van de RDW, waarbij het volgens hem nog om details gaat. “In grote lijnen en wat betreft techniek is men akkoord”, zegt Ten Wolde.

Ten Wolde liet eerder dit jaar weten ook voor de zomer een pilot met dronebezorging te willen starten, maar heeft daarvoor nog geen vergunningsaanvraag ingediend. Hij hoopt nog steeds dit jaar te kunnen testen. “Ik zou zeer teleurgesteld zijn als dat niet lukt, maar zeg ook dat ik totaal afhankelijk ben.”

In het meinummer van RetailTrends gaat Ten Wolde dieper in op de rol van techniek voor Domino’s. Klik hier voor meer informatie over een abonnement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!