Appdate: Winkels en hun huurders in je broekzak

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Berden en Van Tilburg, Apple en KroesePaternotte.

Berden en Van Tilburg
Loyaliteitsapps en medewerkersapps, steeds meer grote winkelketens omarmen ze. Maar zijn dit soort toepassingen ook interessant voor de iets minder grote fashionretailers, zoals Berden Mode en Van Tilburg? Dat onderzoeken deze twee formules in samenwerking met TMO Fashion Business School en verschillende techbedrijven.

TMO doet onderzoek naar de mogelijkheden van apps door middel van enquêtes en met testdemo’s van deze applicaties Berden en Van Tilburg stellen hierbij een testomgeving met hun klanten in hun winkels ter beschikking. Het doel is om te achterhalen of een implementatie van deze technologieën veel toekomstmogelijkheden biedt en op grotere schaal in de fashionbranche interessant is. Komend najaar start een project om deze innovaties op grotere schaal door te ontwikkelen voor de fashionbranche. Het doel: kennisoverdracht voor mkb’ers binnen fashionretail en meer bezoekers voor fysieke winkels.

Apple
Via de Apple Support-app is het voortaan makkelijker om een reparatie-afspraak voor een defect product in te plannen. Door een update van de applicatie kunnen gebruikers zien bij welke winkels in de buurt ze daarvoor terecht kunnen en direct een afspraak maken. Dat kan zowel bij de Apple Stores als bij geautoriseerde resellers als Amac.Via de app kunnen gebruikers het apparaat kiezen dat zij ter reparatie willen brengen. Vervolgens kunnen ze een categorie selecteren waarbinnen het probleem valt, filteren op telecomaanbieder en zoeken naar de dichtstbijzijnde locatie. Apple stelt vervolgens op basis van het probleem voor het product ter reparatie in te dienen, of suggereert een andere oplossing.

KroesePaternotte
Een overzicht van alle belangrijke winkelgebieden van Nederland en hun huurders. Wel zo handig, voor retailers die op zoek zijn naar nieuwe locaties. Retailadviseur KroesePaternotte heeft daarvoor het boekwerk De Winkelwijzer uitgebracht, maar heeft dat nu ook gedigitaliseerd in de vorm van een app. Daarin zijn in totaal 150 winkelgebieden in kaart gebracht.

De app heeft een zoekfunctie, waarmee snel naar specifieke branches en winkels per straat kan worden gezocht. Panden die KroesePaternotte in de verhuur of verkoop heeft, zijn rood gearceerd. In latere updates moeten meer functies worden toegevoegd, zegt mede-eigenaar Jan Kroese tegen Vastgoedjournaal. Zo moeten er indicaties van de huurprijs per vierkante meter in worden opgenomen. De Winkelwijzer-app is gratis te downloaden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in