‘Slimme winkel’ in Amsterdam verkoopt papieren vliegtuigjes

‘Slimme winkel’ in Amsterdam verkoopt papieren vliegtuigjes

Count3r opent deze week een tijdelijke winkel in Amsterdam waar ‘een simpel velletje papier op een innovatieve manier’ wordt verkocht. De startup wil zo demonstreren hoe je van een gewone winkel een ‘smart store’ maakt.

De winkel op de Hazenstraat, vlakbij De 9 Straatjes, is alleen vrijdag en zaterdag geopend. Bezoekers kunnen er papieren vliegtuigjes op hun eigen voorkeuren  afstemmen, zoals afstand, acrobatiek en zweeftijd. Vervolgens kunnen ze daarmee meedoen aan vliegwedstrijden. De papieren vliegtuigjes worden voor een euro verkocht. De opbrengst van de tijdelijke winkel gaat naar een goed doel.

De zogenoemde Paper Pilot is volgens Count3r de eerste winkel waar alleen papieren vliegtuigjes worden verkocht. Het bedrijf voorziet verkopers in de winkel van een tablet, waarmee ze klanten kunnen helpen met onder meer productinformatie, een keuzehulp en direct betalen.

Media Markt is de eerste grote klant van Count3r, dat de app komend jaar in alle Nederlandse winkels gaat implementeren. Verkopers die de app gebruiken, verkopen volgens de startup twintig procent meer.

Reacties 1


Mighael Vroom 27 jun, 11:30

Count3r is een start-up met één doel: fysieke winkels slimmer maken. Door winkels te digitaliseren, kun je klanten beter helpen en leer je hun behoeften kennen. De Paper Pilot store is de allereerste Smart Store van Nederland en geeft een kijkje in het winkelen van morgen. Wil je meer informatie over de Smart Store of de mogelijkheid om mede-eigenaar van Count3r te worden? Kijk dan op www.count3r.com of crowdfunding.count3r.com.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!