Marktplaats maakt betalen met iDEAL mogelijk

Marktplaats komt met een functie waarbij gebruikers elkaar betaalverzoeken kunnen sturen. Daardoor wordt het mogelijk om te betalen via iDEAL.

De nieuwe functie is in de Marktplaats-app te vinden als ‘betalingen’ in het menu ‘Mijn Marktplaats’. Gebruikers kunnen zich inschrijven, waarna zij de betaalfunctie kunnen activeren door één cent over te maken om hun betaalrekening te koppelen. Vervolgens kunnen zij in de chat een betaalverzoek sturen, via een nieuw icoontje dat daarvoor is toegevoegd. Daarna kan de iDEAL-betaling binnen de app worden afgerond.

De eerste gebruikers zijn enthousiast over de optie, zegt ceo Olivier van Duijn. "Vooral het feit dat ze geen contant geld meer nodig hebben, direct een betaalbevestiging ontvangen en dus hun product gelijk kunnen opsturen, wordt zeer gewaardeerd."

Eerder was het niet mogelijk om betalingen binnen de Marktplaats-app af te ronden. Duijn zei eind 2015 al op RetailTrends dat de transactie in de toekomst ‘op een bepaalde wijze’ op Marktplaats zou kunnen worden afgerond. “Het beweegt die kant op en we bekijken momenteel meerdere scenario’s, waaronder een ‘buy now-functie’”, zei hij destijds.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!