Coolblue bezorgt nu ook zelf in België

Coolblue bezorgt nu ook zelf in België

Coolblue is in Vlaanderen gestart met zijn eigen bezorgdienst voor witgoed. De retailer zegt op die manier meer grip te willen krijgen op de last mile van zijn grote pakketten.

CooblueBezorgt werd ruim een jaar terug al in Nederland gelanceerd. In ons land rijden inmiddels honderd bestelbusjes. In België gaat het bedrijf van start met dertig voertuigen, die samen zo’n zeventig procent van de witgoedbestellingen voor hun rekening kunnen nemen. “Tegen eind dit jaar moeten er al een pak meer  op de Vlaamse wegen rondrijden”, aldus manager Matthias De Clercq van Coolblue België.

Coolblue heeft voor de bezorgdienst inmiddels vijftig bezorgers in dienst genomen. Dat moeten er eind dit jaar minstens twee keer zoveel zijn. Ze bezorgen niet alleen wasmachines, droogtrommels en koelkasten, maar ook bijvoorbeeld grote tv’s of inbouwapparatuur. De eerste tests verliepen volgens De Clercq positief. “Zo behaalden we een NPS van 75, wat enorm hoog is.”

Klanten die gebruikmaken van de gratis bezorgdienst ontvangen een dag voor de bezorging een tijdslot van één uur. De bezorgers sluiten de producten aan en geven daarbij gebruiksadvies. Ook kunnen ze een oud apparaat meenemen om het te laten recyclen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!