Amazon heeft nu ook een Nederlandstalige app

Amazon heeft nu ook een Nederlandstalige app

Nederlandse consumenten kunnen voortaan ook in hun eigen taal winkelen via de Amazon Shopping-app. De app van Amazon.de is voortaan uitgerust met de Nederlandse taal.

Amazon introduceerde een jaar terug al een Nederlandse versie van de Duitse webwinkel. In de app zijn inmiddels de navigatie, hulp-pagina’s, bestel- en verzendinformatie en miljoenen producttitels vertaald. Gebruikers kunnen de taal selecteren onder instellingen binnen het menu van de app. De voorkeurstaal kan in hun profiel worden opgeslagen voor toekomstige bezoeken.

Amazon maakt shoppen naar eigen zeggen nog gemakkelijker voor Nederlandstalige klanten. Daarnaast biedt het verkopers op Amazon meer ruimte om te internationaliseren en een Nederlandstalig publiek te trekken.

Over de lancering van een volwaardige Nederlandse webshop wordt niet gesproken. De laatste tijd duiken er weer geruchten op dat Amazon zich opmaakt voor een grootschalige uitrol in ons land. Amazon.nl richt zich echter vooralsnog alleen op e-books. Het Amerikaanse bedrijf heeft kantoren in Amsterdam en Den Haag, waar de focus op zijn clouddiensten ligt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends