Hudson’s Bay vertrekt ‘absoluut niet’ uit Europa

Hudson’s Bay vertrekt ‘absoluut niet’ uit Europa

Hudson’s Bay blijft actief met zijn retailactiviteiten in Europa. Hoewel een activistische aandeelhouder aanstuurt op een vertrek, is dat ‘absoluut niet’ aan de orde, vertelt topman Jerrie Storch in de Amsterdamse flagshipstore aan De Financiële Telegraaf.

Hudson’s Bay opent dinsdag in het Rokin zijn eerste winkel in ons land. Later deze maand volgen er, inclusief het filiaal van Saks Off 5th, nog eens tien. Het Canadese warenhuisconcern heeft driehonderd miljoen euro geïnvesteerd in de Nederlandse vestigingen. “Dat is heel veel geld voor ons, dan ben je niet bezig te vertrekken”, aldus Storch.

Aandeelhouder Land & Buildings wil dat Hudson’s Bay Europa verlaat en de focus legt op zijn vastgoedportfolio. Storch zegt het daar ‘voor een groot deel’ mee eens te zijn en ook ‘de waarde van de panden te waarderen’. “Maar we zijn een retailer en blijven investeren in winkels.”

Hudson’s Bay kondigde eerder een reorganisatie in Noord-Amerika aan, waarbij tweeduizend banen werden geschrapt. In Nederland verwacht Storch het beter te doen dan in de Verenigde Staten, omdat alles vanaf de grond kan worden opgebouwd. Nog deze maand openen winkels in Den Haag, Rotterdam, Leiden, Breda, Maastricht, Zwolle, Almere, Den Bosch en Tilburg.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!