Hunkemöller sluit kleine winkels: 'Onze collectie wordt groter'

Hunkemöller sluit kleine winkels: 'Onze collectie wordt groter'

Hunkemöller focust op kwantiteit, maar kijkt ook goed naar de grootte van de winkels. “We openen meer en meer flagshipstores en grote winkels, want onze collectie wordt alsmaar groter”, zegt topman Philip Mountford tegenover RetailTrends.

Mountford ging acht jaar geleden bij Hunkemöller aan de slag. Destijds wilde hij zoveel mogelijk winkels van 120 vierkante meter openen, zegt hij. “Maar als je me nu naar de strategie in Nederland vraagt, sluiten we kleine winkels aan het einde van het huurcontract.”

Hunkemöller opent in ‘de juiste stad’ een grotere winkel op een andere locatie. Dat heeft de lingerieketen al gedaan in Breda, Zwolle, Rotterdam, Leiden, Groningen en Alkmaar. In Maastricht is de voorraad naar boven verplaatst, waardoor de winkel vijftig procent groter werd. “Zo zijn we ook in Keulen, Düsseldorf en München te werk gegaan”, aldus Mountford.

De topman telt in ons land nog zo’n tien steden waar kleinere winkels worden verplaatsen naar grotere locaties, van zo’n 250 tot driehonderd vierkante meter. “Die winkels stellen ons in staat een duidelijke zonering toe te passen, zodat al onze submerken onder de aandacht komen en de klant eenvoudiger door de winkel kan navigeren”, zegt hij.

Philip Mountford is een van de tien topretailers die voor de 150ste editie van RetailTrends is geïnterviewd. Drie vragen die het magazine niet hebben gehaald, zijn hier te lezen. Members van RetailTrends kunnen het volledige interview ook digitaal bekijken.

Reacties 1


Reinder Koornstra 16 okt, 12:55

Tja, dít past natuurlijk helemaal in de trend dat de grote ketens zich concentreren op de grotere winkelgebieden. Uiteraard dan ook met grotere winkels. Maar het zou me niet verbazen om op een later moment te moeten lezen dat heel veel van die kleinere winkels gewoon gesloten worden...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!