Hunkemöller mogelijk naar de beurs

Hunkemöller mogelijk naar de beurs

Investeringsmaatschappij Carlyle overweegt een beursgang voor Hunkemöller. De Nederlandse lingerieketen krijgt mogelijk een notering aan de beurs in Amsterdam, meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen.

Vorige maand werd al bekend dat Carlyle overweegt Hunkemöller van de hand te doen. De winkelketen werd begin vorig jaar nog voor ruim vierhonderd miljoen euro overgenomen van PAI Partners. Hunkemöller zou nu een beurswaarde van zo’n zeshonderd miljoen euro vertegenwoordigen. Carlyle heeft adviseurs van Rothschild ingeschakeld om een beursgang te onderzoeken.

Hunkemöller schreef vorig jaar een verlies van 3,6 miljoen euro in de boeken. Topman Philip Mountford kijkt echter liever naar de ebitda, zei hij onlangs in RetailTrends. Hij wijst erop dat private equity-partijen vaak voor drie tot vijf jaar eigenaar zijn van een bedrijf. “In die tijd moet je de schulden terugbetalen en uiteindelijk meer kapitaal opleveren dan ze hebben betaald.” De ebitda bedraagt volgens de retailer 61 miljoen euro en moet in 2020 bijna verdubbeld zijn.

Hunkemöller verwacht eind dit jaar over zo’n negenhonderd winkels te beschikken. De lingerieketen wil binnen vier tot vijf jaar doorgroeien tot zestienhonderd vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!