Blokker ziet verbetering in België

Blokker ziet verbetering in België

Blokker zal dit jaar nog niet met winst afsluiten in België. Wel ziet de huishoudketen bij onze zuiderburen een ‘positieve knik in de curve’, zegt ceo Bernd Bosch tegenover Gondola.

Bosch omschrijft 2017 als een ‘moeilijk jaar’ voor Blokker in België. "Je kunt na een herstructurering, die echt noodzakelijk was, niet meteen positieve cijfers verwachten”, stelt hij. Wel ziet hij al verbetering in zowel de omzetontwikkeling als ‘vele vlakken van de bedrijfsvoering’. 

Blokker is deze maand gestart met de ombouwoperatie van zijn Belgische winkels naar het Nieuwste Blokker-concept. Daarin is onder meer ruimte voor een beter op de Belgische consument afgestemd assortiment. Verder overweegt de huishoudketen zijn winkelbestand weer uit te breiden, onder meer in Wallonië. “Na de sluiting van diverse verlieslatende winkels, hebben we zeker blinde vlekken en daar hoort ook Wallonië bij”, aldus Bosch.

Blokker leed vorig jaar een verlies van 29,7 miljoen euro in België en zag de omzet met elf procent dalen. Het jaar ervoor maakte de retailer er nog 1,8 miljoen euro winst. Moederconcern Blokker Holding leed over 2016 een totaal verlies van 180 miljoen euro, waarbij geen specifieke cijfers over de formule Blokker in Nederland bekend zijn.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!