Comptoir Libanais opent zonder 'winkel' in Nederland

Comptoir Libanais mag geen spullen verkopen in zijn eerste restaurant in Nederland. Het concept wordt in het buitenland gecombineerd met een zogenoemde souk, maar dat staat de Drank- en Horecawet hier niet toe.

Het eerste restaurant van Comptoir Libanais opende in oktober zijn deuren in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. In het Verenigd Koninkrijk telt het bedrijf al zestien vestigingen, waar klanten na het tafelen ook aankopen kunnen doen. Zo verkoopt Comptoir Libanais onder meer borden, mokken, boeken en ingrediënten uit het Midden-Oosten.

Ook in het Nederlandse restaurant zijn producten als theeketels en manden te vinden. Die waren oorspronkelijk voor de verkoop bedoeld, zegt een woordvoerder van exploitant HMSHost tegen De Telegraaf. De Drank-en Horecawet schrijft echter voor dat er geen spullen verkocht mogen worden in een ruimte waar alcohol wordt geschonken. Omdat het bedrijf zich aan de wet moet houden, dienen ze voorlopig alleen als wandversiering. Er is volgens de woordvoerder nog geen keuze gemaakt tussen het schrappen van alcohol of het weghalen van de producten.

Verschillende gemeenten deden dit jaar mee aan een pilot met mengvormen van horeca en winkels. Het schenken van alcohol door retailers stuitte onder meer op verzet van de SlijtersUnie. Utrecht deed niet aan de proef van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten mee.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!