Polette mikt op onbemande brillenwinkels

Polette mikt op onbemande brillenwinkels

Polette wil de komende vijf jaar zeker honderd showrooms openen in Europa en de Verenigde Staten. Binnen enkele jaren moeten die brillenzaken volledig onbemand en geautomatiseerd zijn, zegt oprichter Pierre Wizman tegenover RetailTrends.

Polette heeft momenteel twee showrooms in Nederland waar consumenten terecht kunnen voor advies en een brillentest. Er komt nog een vestiging in Rotterdam, waarna de online discounter volgens Wizman voldoende dekking in Nederland heeft. De vestigingen moeten straks toegankelijk worden via de polette-app, die binnenkort wordt gelanceerd. Ook de oogtests kunnen klanten bij zichzelf afnemen, zonder ooit een medewerker tegen te komen. “We werken op dit moment aan de technologie en binnen twee jaar verwacht ik dat onze showrooms volledig geautomatiseerd zijn, ook die in Nederland”, aldus Wizman.

Nederland is het eerste land buiten Frankrijk waar polette fysieke aanwezig is. Uiteindelijk moet iedere grote Europese stad een showroom krijgen. Polette onderscheidt zich volgens Wizman met goedkope brillen in veel variaties, waardoor klanten vaak kunnen wisselen. “Wij zijn een van de eerste fast-fashionspelers onder de opticiens.”

Op RetailTrends gaat Wizman uitgebreid in op het businessmodel van polette en waarom het Franse concept nooit een bril in de winkel zal verkopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!