Saturn opent 'eerste kassaloze elektronicazaak van Europa'

Saturn heeft in Oostenrijk bij wijze van proef zijn eerste kassaloze winkel geopend. Het is tegelijkertijd de eerste elektronicazaak zonder kassa’s in Europa, claimt moederbedrijf MediaMarktSaturn.

De opening van Saturn Express, zoals de winkel in Innsbruck is gedoopt, werd in januari al aangekondigd door chief innovation officer Martin Wild. “Het lijkt op Amazon Go, maar met een andere technologie”, zei hij. Saturn werkt samen met de Britse startup MishiPay, die speciaal voor de retailer een app heeft ontwikkeld. Klanten kunnen die gebruiken om een barcode te scannen en het product direct af te rekenen met behulp van een creditcard of Paypal.

De nieuwe winkel bevindt zich in het winkelcentrum Sillpark in Innsbruck. Klanten vinden er alledaagse tech-artikelen, zoals hoofdtelefoons en bluetoothspeakers. Ook is er een ruim aanbod aan accessoires van bekende merken op het gebied van consumentenelektronica, computers en huishoudelijke apparaten.

Het elektronicaconcern test veel verschillende technologieën, waaronder robots in de winkels, chatbots, digitale winkels en virtuel en augmented reality. Welke technologieën uiteindelijk zullen doorbreken, durft Wild niet te voorspellen. “Daarom moeten we ze testen. Het liefst zo vroeg mogelijk. Omdat we voorheen te laat waren, zijn we nu zo snel met innovatie.” 

Bekijk op RetailTrends een video over het nieuwe concept van Saturn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!